В одному з досліджень (Nentwich 2009) порівняли схильних до алергії дітей, які перебувають на грудному вигодовуванні, з дітьми, схильними до алергії, які отримують гідролізат, який також використовується в початковому гіпоалергенному харчуванні HiPP.
Результат: ризик розвитку атопічного дерматиту протягом перших двох років життя у дітей, які перебували від самого народження на грудному вигодовуванні, порівняли з результатами у дітей, яких годували виключно або переважно гіпоалергенним молочним харчуванням HiPP (Nentwitch – проспективне спостережне дослідження – Клінічна педіатрія, 2009).
Відмінностей у розвитку алергійних захворювань шкіри (атопічного дерматиту) у дітей у перші два роки життя встановлено не було. Алергійна реакція у дітей на білок коров’ячого молока в перші шість місяців життя також була порівняна в обох групах. Розвиток дітей, які споживали грудне молоко, і тих, хто вживав гіпоалергенне молочне харчування HiPP, відповідав віку.
Таким чином, на підставі цього дослідження вчені дійшли висновку, що гідролізат, який використовується у початковому гіпоаллергенному харчуванні HiPP НА, захищає схильних до алергії дітей так само ефективно, як і грудне молоко.