Правильне приготування суміші
Діти, які перебувають на штучному вигодовуванні або на частковому грудному вигодовуванні, одержують із харчуванням для немовлят усі важливі на цьому етапі розвитку поживні речовини, необхідні організму. Крім правильного приготування харчування, вирішальне значення для здорового розвитку дитини мають любов і турбота.
Якщо Ви повністю годуєте або прикормлюєте Вашого малюка із пляшечки, це не означає, що Ви приділяєте йому менше уваги та любові. Навпаки: візьміть дитину, як і при грудному вигодовуванні, на руки, і, по можливості, підтримуйте з нею зоровий контакт. Так вона буде не тільки ситою, а й задоволеною.
Правильне приготування
Готуючи молочну суміш, завжди точно дотримуйтеся вказівок на пакуванні. Для забезпечення поживними речовинами та повної засвоюваності важливо дотримуватися зазначеної кількості порошку суміші та води. Крім того, дотримуйтесь правил гігієни, тому що імунна система дітей ще не зовсім зріла: готуйте суміш безпосередньо перед годуванням, а не заздалегідь. Руки, мірна ложечка і всі складові частини пляшечки мають бути абсолютно чистими та сухими. Подбайте і про воду для приготування суміші.
Правильна температура
Коли Ви даєте своєму малюку пляшечку, температура суміші в ній не має перевищувати 37°C (температура тіла). Для контролю крапніть трохи молока на внутрішню поверхню зап’ястя: молоко має бути не гарячим, а теплим. Кількість молока, яку випиває Ваше маля, варіюється залежно від апетиту дитини і часу доби. Якщо після годування в пляшечці залишилася суміш, і малюк не доїв її протягом години — не використовуйте залишки цієї суміші.
Чисті пляшечки — здорові діти
Ретельно мийте пляшечки та соски після кожного годування. Гумові соски слід час від часу кип’ятити (силіконові соски кип’ятити не потрібно). Використовуйте для дозування суміші тільки ту мірну ложечку, яка додається до пакування. Мірну ложечку не потрібно мити або стерилізувати. Очищайте мірну ложку після використання чистим кухонним рушником і стежте за тим, щоб вона поза пакуванням зберігалася в чистому та сухому вигляді.